Training & Advies

Jos van Asperen – Tekst & Advies helpt u ook met het ontwikkelen van uw eigen schrijfvaardigheid. Dat kan via maatwerk trainingen voor groepen, maar ook via gerichte individuele adviestrajecten.

Voor training en advies werkt Jos van Asperen zo nodig samen in een netwerk van communicatieprofessionals.

Dichter bij de lezer: schrijfworkshop

Voor wie?

Teksten schrijven maakt onderdeel uit van je werk. Je wilt uiteraard dat je doelgroep jouw teksten graag en met aandacht leest. Om dat te bereiken, dan wel te toetsen, organiseren wij de schrijfworkshop 'Dichter bij de lezer'. Tijdens deze praktische bijscholing zijn we kritisch en helder. Het resultaat van de workshop is inzicht in je schrijfstijl waardoor jouw teksten aantrekkelijker en begrijpelijker worden.

Doel en opzet

‘Dichter bij de Lezer’ is een eendaagse schrijfworkshop waarbij het accent ligt op het prettig leesbaar maken van door jou geschreven teksten. Door bijvoorbeeld zinsopbouw, alinea-indeling en de vrijheid in verwoorden. We focussen op onder andere korte versus lange zinnen, abstract versus concreet, passief versus actief, verwarrend versus verhelderend. Je krijgt handvatten voor zowel de heldere structuur als de aantrekkingskracht. Structuur zorgt ervoor dat de lezer jouw gedachtegang op papier kan volgen; aantrekkelijkheid zorgt dat de lezer geboeid raakt en blijft. Gedurende het programma werk je aan diverse tekstfragmenten, waaronder die van jezelf.

Praktisch

De workshop wordt door twee ervaren tekstschrijvers/trainers gegeven, wat persoonlijke aandacht garandeert. Per workshop werken wij daarom ook met een maximum van 6 deelnemers.
We verzorgen de workshop uitsluitend incompany. Deze incompany schrijfworkshop kost bij 6 deelnemers inclusief voorbereiding € 1.950,- exclusief btw (€ 325,- pp.). Voor bedrijven die PE-punten krijgen toegewezen, geldt een meerprijs van € 25,- pp. De opdrachtgever zorgt zelf voor een lesruimte met presentatiemiddelen, koffie, thee, fris en lunch.

Meer informatie via 06-13846148 (Jos van Asperen) of 06-22456704 (Hans van der Linden). Aanvragen kan ook via info@jostekst.nl of info@hansvanderlinden.eu.

Reacties van deelnemers

"Levendig, afwisselend, praktisch, interactief.”
"Goed dat ik ook met mijn eigen tekst aan de slag kan."
“Inspirerende coaching op eigen tekstmateriaal.”
“Taalkundig gedreven en op elkaar ingespeelde docenten.”
“Ik kijk anders naar mijn teksten en ga meer aansprekend schrijven.”
“Dit was een fijne, leerzame, energieke en toch ook relaxte dag!”